Betydning af ordet “Servere”

Ordet servere refererer til handlingen af at præsentere eller bringe mad eller drikkevarer til et bord eller en gæst på en restaurant eller et serveringssted. Det kan også bruges mere generelt til at henvise til at betjene eller assistere kunder på en restaurationsvirksomhed. At servere indebærer typisk at have opmærksomhed på detaljerne, være venlig og imødekommende over for gæster og sikre, at deres behov bliver opfyldt under deres besøg.

Eksempler på brug

  • Jeg vil gerne servere kaffe til gæsterne.
  • Han serverede en lækker middag i går aftes.
  • Vi vil servere friskbagte boller til morgenmaden.
  • Hun serverede kødet med en lækker sovs.
  • Det er vigtigt at servere maden varm.
  • Skal vi servere desserten nu?
  • Jeg serverer gerne et glas vin til maden.
  • Min mor serverede altid kartofler til aftensmad.
  • Kan du servere vand til bordet, tak.
  • Restauranten serverer både frokost og middag.
  • De serverede en overdådig brunch til vores bryllup.
  • Lad os servere frugtsalat til dessert.
  • Skal vi servere kaffe og kage til kaffen?
  • Vi vil servere tapas til vores fest.
  • Jeg vil servere en friskpresset juice til morgenmaden.
  • Kan du servere nogle snacks til gæsterne?
  • Min veninde serverede en skøn te til vores hyggeaften.
  • Det er vigtigt at servere maden smukt anrettet.
  • Jeg vil servere en lækker salat til frokost.
  • Lad os servere en god flaske vin til maden.

Synonymer

  • Tjene: Betjene eller assistere kunder ved et måltid
  • Bring: Servere mad eller drikkevarer til gæster ved et bord
  • Opføre: Præsentere eller servere noget på en formel måde
  • Anrette: Sætte mad eller drikkevarer pænt på tallerkener eller fade
  • Udbringe: Servere og bringe mad eller drikkevarer til et bestemt sted

Antonymer

  • Modtage: At tage imod eller få noget
  • Få: At modtage noget fra andre
  • Aflevere: At give eller overdrage noget til en anden

Etymologi

Ordet servere stammer fra det latinske ord servire, som betyder at tjene eller betjene. På dansk bruges servere typisk i forbindelse med at betjene eller bringe mad eller drikkevarer til bordet i restaurant- eller serveringsmiljøer.

fermfedogmatikreddetindoktrineringtipperenbetsekunder